Domowa karkówka w miodzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

smaczna dość sytna karkówka w miodzie

Domowa karkówka w miodzie

Składniki:

Domowa karkówka w miodzie

 

  • SKŁADNIKI:
  • 3 łyżki miodu
  • 1 i ½ kg karkówki
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 250 g keczupu łagodnego
  • przyprawy: papryka słodka mielona, vegeta, sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Domowa karkówka w miodzie
Przygotowanie: 1.1. Karkówkę oczyścić a następni pokroić w cienkie plastry. 3 łyżki miodu wymieszać razem z olejem, keczupem oraz sosem sojowym. Dodać przyprawy według uznania. W powstałej marynacie moczyć plastry mięsa przez całą dobę. 2. Następnego dnia karkówkę razem z marynatą umieścić w naczyniu żaroodpornym i piec przez 50 min. w temp. 180-200 C