Strona główna Dorsz pieczony w folii

Dorsz pieczony w folii

Dorsz « poprzedni | następny »
hgg - Przepis na: Dorsz pieczony w folii offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 680
MODERATOR
Dorsz pieczony w folii
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 14789

Rybę sprawić, pozbawić skóry i dokładnie umyć pod bieżącą zimną wodą.


trudność: średne
czas:

Dorsz pieczony w folii - SKŁADNIKI:

  • 60 dag dorsza
  • 2-3 ząbki czosnku
  • łyżka szałwi z bazylią
  • sól cebulowa
  • sól selerowa
  • łyżka oleju lub oliwy
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki

Dorsz pieczony w folii - PRZYGOTOWANIE:

Rybę sprawić, pozbawić skóry i dokładnie umyć pod bieżącą zimną wodą. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Zioła zmieszać z solą cebulową i selerową, połączyć z czosnkiem. Tak przygotowaną mieszanką dokładnie natrzeć rybę (również wewnątrz jamy brzusznej). Następnie skropić oliwą, szczelnie owinąć folią aluminiową, ułożyć w brytfannie i upiec w średnio nagrzanym piekarniku. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Dorsz pieczony w folii  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dorsz
Pstrąg z folii z carpaccio z buraków Zapiekanka z dorszem i cukinią Smażony dorsz w sosie cytrynowo-kaparowym
Ryba po chińsku Dorsz z owocami Dorsz po grecku
Zapiekane filety dorady Dorsz w cieście z dodatkiem piwa Dorsz z pieprzem cytrynowym
Dorsz pieczony z musztardą bawarską Dorsz z pomidorkami i serem Dorsz pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane