Strona główna Dorsz pieczony w folii

Dorsz pieczony w folii

Dorsz « poprzedni | następny »
hgg - Przepis na: Dorsz pieczony w folii offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 680
Dorsz pieczony w folii
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 14789

Rybę sprawić, pozbawić skóry i dokładnie umyć pod bieżącą zimną wodą.


trudność: średne
czas:

Dorsz pieczony w folii - SKŁADNIKI:

  • 60 dag dorsza
  • 2-3 ząbki czosnku
  • łyżka szałwi z bazylią
  • sól cebulowa
  • sól selerowa
  • łyżka oleju lub oliwy
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki

Dorsz pieczony w folii - PRZYGOTOWANIE:

Rybę sprawić, pozbawić skóry i dokładnie umyć pod bieżącą zimną wodą. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Zioła zmieszać z solą cebulową i selerową, połączyć z czosnkiem. Tak przygotowaną mieszanką dokładnie natrzeć rybę (również wewnątrz jamy brzusznej). Następnie skropić oliwą, szczelnie owinąć folią aluminiową, ułożyć w brytfannie i upiec w średnio nagrzanym piekarniku. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Dorsz pieczony w folii  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dorsz
Dorsz po grecku Zapiekane filety dorady Dorsz w cieście z dodatkiem piwa
Dorsz z pieprzem cytrynowym Dorsz pieczony z musztardą bawarską Dorsz z pomidorkami i serem
Dorsz pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi Dorsz z grilla z cytrusową nutką i rumem Dorsz smażony w panierce
Filety z dorsza w chrupiącej parmezanowej panierce Dorsz duszony w porach Maślano-cytrynowy dorsz z sałatą z ogórkami małoso

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane