Strona główna Dorsz pieczony w folii

Dorsz pieczony w folii

Dorsz « poprzedni | następny »
hgg - Przepis na: Dorsz pieczony w folii offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 680
MODERATOR
Dorsz pieczony w folii
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 14789

Rybę sprawić, pozbawić skóry i dokładnie umyć pod bieżącą zimną wodą.


trudność: średne
czas:

Dorsz pieczony w folii - SKŁADNIKI:

  • 60 dag dorsza
  • 2-3 ząbki czosnku
  • łyżka szałwi z bazylią
  • sól cebulowa
  • sól selerowa
  • łyżka oleju lub oliwy
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki

Dorsz pieczony w folii - PRZYGOTOWANIE:

Rybę sprawić, pozbawić skóry i dokładnie umyć pod bieżącą zimną wodą. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Zioła zmieszać z solą cebulową i selerową, połączyć z czosnkiem. Tak przygotowaną mieszanką dokładnie natrzeć rybę (również wewnątrz jamy brzusznej). Następnie skropić oliwą, szczelnie owinąć folią aluminiową, ułożyć w brytfannie i upiec w średnio nagrzanym piekarniku. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Dorsz pieczony w folii  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dorsz
Wędzony dorsz z sosie dyniowo-marchewkowym. Pstrąg z folii z carpaccio z buraków Zapiekanka z dorszem i cukinią
Smażony dorsz w sosie cytrynowo-kaparowym Ryba po chińsku Dorsz z owocami
Dorsz po grecku Zapiekane filety dorady Dorsz w cieście z dodatkiem piwa
Dorsz z pieprzem cytrynowym Dorsz pieczony z musztardą bawarską Dorsz z pomidorkami i serem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane