Sposób przygotowania:
Polędwiczki z dorsza pieczone w folii z czosnkiem
Polędwiczki z dorsza myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Układamy kawałki ryby na folii aluminiowej.
Do miseczki wlewamy oliwę, dodajemy sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pieprz cytrynowy. Mieszamy dokładnie i nacieramy rybę. Układamy na niej gałązki koperku. Następnie zawijamy w folię i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez około 20 minut.
Do miseczki wlewamy oliwę, dodajemy sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pieprz cytrynowy. Mieszamy dokładnie i nacieramy rybę. Układamy na niej gałązki koperku. Następnie zawijamy w folię i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez około 20 minut.
SylaUla