Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Polędwiczki z dorsza pieczone w folii z czosnkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Lekkie i zdrowe danie, a przy tym bardzo smaczne. Polędwiczki z dorsza podałam tutaj z brązowym ryżem oraz surówką.

Polędwiczki z dorsza pieczone w folii z czosnkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Polędwiczki z dorsza pieczone w folii z czosnkiem

 

  • polędwica z dorsza 2 sztuki
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • czosnek ząbki 2 ząbki
  • pieprz cytrynowy 1 łyżeczka
  • sok z cytryny 1 łyżeczka
  • koperek świeży

Sposób przygotowania:

Polędwiczki z dorsza pieczone w folii z czosnkiem
Polędwiczki z dorsza myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Układamy kawałki ryby na folii aluminiowej.

Do miseczki wlewamy oliwę, dodajemy sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pieprz cytrynowy. Mieszamy dokładnie i nacieramy rybę. Układamy na niej gałązki koperku. Następnie zawijamy w folię i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez około 20 minut.
Polędwiczki z dorsza pieczone w folii z czosnkiem
Polędwiczki z dorsza myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Polędwiczki z dorsza pieczone w folii z czosnkiem
Do miseczki wlewamy oliwę, dodajemy sok z cytryny , przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pieprz cytrynowy.
Polędwiczki z dorsza pieczone w folii z czosnkiem
Mieszamy dokładnie i nacieramy rybę ze wszystkich stron.
Polędwiczki z dorsza pieczone w folii z czosnkiem
Układamy na niej gałązki koperku. Następnie zawijamy w folię i wstawiamy do piekarnika.

Tagi:

danie ryba dorsz