Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Drobiowa galareta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

smaczna galaretka drobiowa

Drobiowa galareta

Składniki:

Drobiowa galareta

 

  • bulion warzywny 2 l
  • udka z kurczaka 5 sztuk
  • mieszanka warzywna 1 opakowanie
  • kostka rosołowa 1 kostka
  • żelatyna 4 łyżki
  • cytryna 1 sztuka
  • groszek konserwowy 1 puszka

Sposób przygotowania:

Drobiowa galareta
Przygotować garnek.Kurczaka opłukać.Bulion warzywny zagotować i włożyć udka z kurczaka. Gotować do miękkości. Gdy udka będą miękkie wyjąć je i oddzielić mięso od kości. Następnie wrzucić mieszankę warzywną i kostkę rosołową, przyprawić solą i pieprzem. Gotować aż warzywa zmiękną. Wsypać żelatynę i wymieszać. Na głębokim półmisku ułożyć plastry cytryny. Łyżką cedzakową wyjąć z wywaru warzywa i ułożyć je na kawałkach kurczaka. Groszek wysypać na boki półmiska i zalać wywarem z żelatyną. Galaretę odstawić do lodówki do stężenia.