Drożdżowe chrusty

Ciastka « poprzedni | następny »
zewa - Przepis na: Drożdżowe chrusty offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1773
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Drożdżowe chrusty
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Chrusty są smaczne i szybkie w wykonaniu. Na pewno zasmakują łasuchom.


trudność: łatwe
czas:

Drożdżowe chrusty - SKŁADNIKI:

  • 1 kg mąki
  • 3 jajka
  • 0,5 szkl cukru
  • 0,5 szkl oleju
  • 10 dag drożdży
  • 1 szkl mleka
  • cukier puder
  • olej do smażenia

Drożdżowe chrusty - PRZYGOTOWANIE:

Drożdże rozrabiamy cukrem i mlekiem, dodajemy jajka, olej i mąkę.Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. pół godziny w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie lekko wyrabiamy i przygotowujemy się do robienia chrustów. Od całości odrywamy kawałki ciasta, rozwałkujemy na grubość ok 3-4mm, następnie kroimy na paski, potem przecinamy w poprzek i nacinamy środki. Przez nacięcie wywijamy ciasto. Tak przygotowane ciastka smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Osączmy nadmiar tłuszczu na ręczniki papierowym. Posypujemy cukrem pudrem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Drożdżowe chrusty  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciastka
Empanady polsko-meksykańskie. Rogaliki z jabłkami i brzoskwiniami Ciasteczka owsiane z orzechami
Muffinki cytrusowe Ciasteczka czekoladowe z śliwką Leciutkie muffiny
Muffinki z czekoladą Muffinki z kremem jeżynowym Ciastka z kisielem
Rogaliki z makiem Kruche ciasteczka z m&s Ażurki z jabłkami

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane