Drożdżowe chrusty

Ciastka « poprzedni | następny »
zewa

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1905
zdjęcia: 1 z 1
Drożdżowe chrusty
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Chrusty są smaczne i szybkie w wykonaniu. Na pewno zasmakują łasuchom.


trudność: łatwe
czas:

Drożdżowe chrusty - SKŁADNIKI:

Drożdżowe chrusty - PRZYGOTOWANIE:

Drożdże rozrabiamy cukrem i mlekiem, dodajemy jajka, olej i mąkę.Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. pół godziny w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie lekko wyrabiamy i przygotowujemy się do robienia chrustów. Od całości odrywamy kawałki ciasta, rozwałkujemy na grubość ok 3-4mm, następnie kroimy na paski, potem przecinamy w poprzek i nacinamy środki. Przez nacięcie wywijamy ciasto. Tak przygotowane ciastka smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Osączmy nadmiar tłuszczu na ręczniki papierowym. Posypujemy cukrem pudrem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Drożdżowe chrusty  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciastka
Kokosowe ciasteczka jaglane Gofry lekkie i chrupiące Ciastka grzybki
Muffinki Nigelli Ciasteczka- różowe serduszka Faworki lane czyli ratujemy tłusty czwartek
Orzeszki z kruchego ciasta Pączki z konfiturą Muffiny makowe ze skórką pomarańczową
Waniliowe oponki serowe Pączki z wisienką Kakaowo-korzenne babeczki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane