Drożdżowe chrusty

Ciastka « poprzedni | następny »
zewa - Przepis na: Drożdżowe chrusty offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1813
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Drożdżowe chrusty
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Chrusty są smaczne i szybkie w wykonaniu. Na pewno zasmakują łasuchom.


trudność: łatwe
czas:

Drożdżowe chrusty - SKŁADNIKI:

  • 1 kg mąki
  • 3 jajka
  • 0,5 szkl cukru
  • 0,5 szkl oleju
  • 10 dag drożdży
  • 1 szkl mleka
  • cukier puder
  • olej do smażenia

Drożdżowe chrusty - PRZYGOTOWANIE:

Drożdże rozrabiamy cukrem i mlekiem, dodajemy jajka, olej i mąkę.Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. pół godziny w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie lekko wyrabiamy i przygotowujemy się do robienia chrustów. Od całości odrywamy kawałki ciasta, rozwałkujemy na grubość ok 3-4mm, następnie kroimy na paski, potem przecinamy w poprzek i nacinamy środki. Przez nacięcie wywijamy ciasto. Tak przygotowane ciastka smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Osączmy nadmiar tłuszczu na ręczniki papierowym. Posypujemy cukrem pudrem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Drożdżowe chrusty  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciastka
Rogaliki z dodatkiem ziemniaków Kruche rogaliki z powidłami Racuchy dyniowe
Bułeczki z jabłkami Muffinki z jabłkami i orzechami Muffinki bananowe z nutellą
Muffinki z colą i orzechami  Ciasteczka z musli Ciasteczka dyniowe z cynamonem
Serowe sakiewki z kantalupą Muffiny o smaku pieczonych jabłek Dyniowe kokosanki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane