Drożdżowe chrusty

Ciastka « poprzedni | następny »
zewa

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1924
zdjęcia: 1 z 1
Drożdżowe chrusty
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Chrusty są smaczne i szybkie w wykonaniu. Na pewno zasmakują łasuchom.


trudność: łatwe
czas:

Drożdżowe chrusty - SKŁADNIKI:

Drożdżowe chrusty - PRZYGOTOWANIE:

Drożdże rozrabiamy cukrem i mlekiem, dodajemy jajka, olej i mąkę.Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. pół godziny w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie lekko wyrabiamy i przygotowujemy się do robienia chrustów. Od całości odrywamy kawałki ciasta, rozwałkujemy na grubość ok 3-4mm, następnie kroimy na paski, potem przecinamy w poprzek i nacinamy środki. Przez nacięcie wywijamy ciasto. Tak przygotowane ciastka smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Osączmy nadmiar tłuszczu na ręczniki papierowym. Posypujemy cukrem pudrem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Drożdżowe chrusty  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciastka
Magdalenki ciasteczka do kawy Ciastka owsiane bez jaj i mąki Kokosowe ciasteczka z czekoladą
Muffiny z serka wg Zub3ra Rogaliki „z wody” Markizy a'la oreo
Faworki wg Gosi Waniliowe ciasteczka z trzcinową nutą Cytrynowe kruche ciasteczka
Ciasteczka zezowate sowy Cynamonowe ciasteczka z mieszanką studencką Muffiny czekoladowe z cukinią

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane