Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Drożdżowe racuchy z cytrynową nutką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Racuchy drożdżowe są bardzo puszyste i smaczne. Skórka z cytryny dodaje im wspaniałego smaku i aromatu.

Drożdżowe racuchy z cytrynową nutką

Składniki:

Drożdżowe racuchy z cytrynową nutką

 

Sposób przygotowania:

Drożdżowe racuchy z cytrynową nutką
Drożdże pokruszyć do głębokiej miski, wymieszać z cukrem, wlać ciepłe mleko, wsypać odrobinę mąki, zamieszać. Przykryć i odłożyć w ciepłe miejsce na 10 minut. Jajka ubić tak jak na biszkopt, połączyć z rozczynem, dodać mąkę, odrobinę soli, skórkę z cytryny, wymieszać. Przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Łyżką nabierać porcje ciasta i wkładać na rozgrzany olej formując niewielkie placuszki. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

Tagi:

jajko jajka