alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Drożdżowe racuchy z jabłkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Bardzo smaczne racuchy,jedne z lepszych jakie robiłam.

Drożdżowe racuchy z jabłkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drożdżowe racuchy z jabłkami

 

Sposób przygotowania:

Drożdżowe racuchy z jabłkami
Do miski wlać letnie mleko dodać pokruszone drożdże ,łyżkę cukru i mąki.Wymieszać do rozpuszczenia drożdży i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.Dodać przesianą mąkę,resztę cukru,sól,rozmieszane jajka,esencję waniliową i letnie rozpuszczone masło.Wszystko wymieszać i zostawić.Ciasto powinno mięć konsystencję gęstej śmietany.W między czasie obrać jabłka i pokroić w kostkę.Dodać do ciasta ,wymieszać i ponownie,oprószyć mąką i odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia.Na patelni rozgrzać olej ,ciasto kłaść łyżką i smażyć na złoty kolor z dwóch stron.Oprószyć ciepłe racuchy cukrem pudrem.
Drożdżowe racuchy z jabłkami
do zaczynu drożdżowego dodać resztę składników
Drożdżowe racuchy z jabłkami
składniki wymieszać powinno mieć konsystencje gęstej śmietany
Drożdżowe racuchy z jabłkami
do ciasta dodać pokrojone jabłka oprószyć mąką
Drożdżowe racuchy z jabłkami
racuchy smażyć na patelni z rozgrzanym olejem