Sposób przygotowania:
Drożdżowe racuchy z jabłkami
Do miski wlać letnie mleko dodać pokruszone drożdże ,łyżkę cukru i mąki.Wymieszać do rozpuszczenia drożdży i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.Dodać przesianą mąkę,resztę cukru,sól,rozmieszane jajka,esencję waniliową i letnie rozpuszczone masło.Wszystko wymieszać i zostawić.Ciasto powinno mięć konsystencję gęstej śmietany.W między czasie obrać jabłka i pokroić w kostkę.Dodać do ciasta ,wymieszać i ponownie,oprószyć mąką i odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia.Na patelni rozgrzać olej ,ciasto kłaść łyżką i smażyć na złoty kolor z dwóch stron.Oprószyć ciepłe racuchy cukrem pudrem.
![Drożdżowe racuchy z jabłkami Drożdżowe racuchy z jabłkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/drozdzowe-racuchy-z-jablkami-166398.jpg)
![Drożdżowe racuchy z jabłkami Drożdżowe racuchy z jabłkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/drozdzowe-racuchy-z-jablkami-166399.jpg)
![Drożdżowe racuchy z jabłkami Drożdżowe racuchy z jabłkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/drozdzowe-racuchy-z-jablkami-166400.jpg)
![Drożdżowe racuchy z jabłkami Drożdżowe racuchy z jabłkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/drozdzowe-racuchy-z-jablkami-166401.jpg)
mushu16