Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Drożdżowe racuchy z jagodami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bardzo smaczne drożdżowe racuszki z jagodami, w sam raz na obiad dla całej rodziny. Warto je przygotować.

Drożdżowe racuchy z jagodami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Drożdżowe racuchy z jagodami

 

Sposób przygotowania:

Drożdżowe racuchy z jagodami
Drożdże i cukier rozpuszczamy w ciepłym mleku. Dodajemy jajko, mieszamy. Stopniowo przesiewamy mąkę. Mieszamy, ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Do wyrośniętego ciasta dodajemy jagody. Mieszamy. Na patelnię z rozgrzanym olejem nakładamy łyżką ciasto, formując niewielkie placuszki. Racuchy smażymy rumiano z dwóch stron. Gotowe racuchy oprószamy cukrem pudrem.
Drożdżowe racuchy z jagodami
Drożdże i cukier rozpuszczamy w ciepłym mleku. Dodajemy jajko, mieszamy. Stopniowo przesiewamy mąkę.
Drożdżowe racuchy z jagodami
Mieszamy, ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia.
Drożdżowe racuchy z jagodami
Do wyrośniętego ciasta dodajemy jagody. Mieszamy. Na patelnię z rozgrzanym olejem nakładamy łyżką ciasto, formując niewielkie placuszki. Racuchy smażymy rumiano z dwóch stron

Tagi:

jajko jajka