agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

fasola szparagowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

fasola w słoiku na zimę

fasola szparagowa

Składniki:

fasola szparagowa

 

  • 2 kg fasoli
  • 40 dag marchwi
  • 2 pęczki natki pietruszki
  • 2 słoiki przecieru pomidorowego
  • 40 dag cebuli (pokroić w talarki)
  • 4 łyżki soli
  • 4 łyżki octu
  • 300 mil oleju

Sposób przygotowania:

fasola szparagowa
fasolę pokroić na 2 cm kawałki ugotować odcedzić, pokrojoną cebulę poddusić osobno dodać 40 dag marchwi startej na tarce, oraz natkę pietruszki chwilę smażyć. następnie dodać pozostałe składniki wymieszać dusić ok 15 min. powkładać do słoików- gotować ok 15 min w słoikach