paulina44444

paulina44444

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 82]

Fasola w pomidorach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Fasolka po bretońsku w wersji wegetariańskiej - łatwo, pysznie i szybciutko. Niewiele pracy i krótki czas przygotowania!

Fasola w pomidorach Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Fasola w pomidorach

 

 

Sposób przygotowania:

Fasola w pomidorach
Fasolę wypłukać i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić. Pokrojoną cebulę wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem. Kiedy cebula się zeszkli, wrzucić pomidory. Czosnek obrać i rozgnieciony dodać na patelnię. Sos doprawić solą, pieprzem i wsypać majeranek. Dodać fasolkę do sosu i wymieszać. Jeśli będzie zbyt gęste, dolać wody. Pogotować chwilę razem.
Fasola w pomidorach
Cebulę obieramy i kroimy niezbyt drobno.
Fasola w pomidorach
Fasolę gotujemy do miękkości, po czaym odcedzamy.
Fasola w pomidorach
Sos pomidorowy i fasolkę wymieszac dokładnie, chwilę pogotować - obiad gotowy!