iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kolorowa fasola w pomidorach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Kolorowa fasola w pomidorach

Kolorowa fasola w pomidorach

Składniki:

Kolorowa fasola w pomidorach

 

 

Sposób przygotowania:

Kolorowa fasola w pomidorach
Fasole moczymy w wodzie najlepiej przez całą noc. Płuczemy i gotujemy w wodzie z liściem laurowym. Cebule obieramy i siekamy, kiełbasę kroimy w kosteczkę, czosnek wyciskamy, marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Fasolę gotujemy do miękkości. Na patelni podsmażamy cebule z czosnkiem dodajemy pokrojoną kiełbasę i startą marchewkę -smażymy. Doprawiamy patelnie przyprawą do fasoli , papryką ostrą i słodka oraz pieprzem. Zawartość patelni dodajemy do fasoli. Mieszamy zagotowujemy. dolewamy pomidory z karników. Wszystko dusimy doprawiając przyprawą uniwersalną do smaku.