Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Faszerowane jajka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Faszerowane jajka podawać podczas przyjęć.

Faszerowane jajka

Składniki:

Faszerowane jajka

 

  • 12 jajek
  • 10 dag startego sera żółtego
  • pól puszki sardynek
  • 10 dag gotowanego kurczaka
  • kawałek selera
  • mały słoik majonezu
  • pól stronka papryki
  • dymka
  • natka pietruszki
  • musztarda, pieprz, sól

Sposób przygotowania:

Faszerowane jajka
Jajka ugotować na twardo obrać ze skórek, przeciąć w wzdłuż i wyjąć żółtka. Przygotować farsze: Żółtka drobno pokroić i wymieszać ze zmieloną papryką, łyżką startego żółtego sera i majonezem. Rozgniecione sardynki połączyć z przetartymi żółtkami, drobno pokrojoną dymką i majonezem. Z przetartymi żółtkami i drobno startym selerem wymieszać ser żółty, dodać musztardę, posiekaną drobno pietruszkę. Ugotowane mięso z kurczaka zemleć w maszynce, wymieszać z przetartymi żółtkami, drobno pokrojoną dymką i majonezem. Farszami doprawionymi solą i pieprzem napełniać białka jaj, udekorować majonezem i zieleniną.