madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Galareta drobiowa 3

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Chyba nie muszę pisać że sprawdza się jako zakąska do ...

Galareta drobiowa 3

Składniki:

Galareta drobiowa 3

 

  • 1 opakowanie żelatyny z przyprawami
  • 50 dag gotowanego mięsa drobiowego
  • 2 marchewki
  • 2 jaja,
  • 1/2 pęczka natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Galareta drobiowa 3
Gotowane mięso pokroić na kawałki.Obraną marchew oraz jaja ugotować. Marchew pokroić w kostkę, a jaja w ćwiartki lub plasterki. Natkę pietruszki drobno pokroić. Żelatynę przygotować wg. przepisu. Dno naczynia wyłożyć pokrojoną marchewką, jajkami i pokrojoną zieleniną. Następnie zalać tężejącą galaretą tak by przykryła składniki i pozostawić do zgęstnienia. Potem włożyć mięso i zalać resztą tężejącej żelatyny.Pozostawić do stężenia. Formę przykryć talerzem i odwrócić tak aby galareta wyszła z formy jak babka.