Sposób przygotowania:
Mięso w galarecie
Do garnka wlewamy rosół i dodajemy liść laurowy i przygotowane mięsko oraz cebulę. Dodajemy drobno pokrojoną małą marchewkę i gotujemy 10- 15 min.
Odlewamy trochę gorącego rosołu i rozprowadzamy w nim żelatynę. Dodajemy do mięsa i mieszamy. Doprawiamy do smaku.
Ja dodałam do smaku zalewy z papryki konserwowej która trochę zmieniła ten smak.
Gdy rosół z mięsem przestygnie wyjmujemy cebule, liść laurowy i przelewamy do przygotowanych pojemników. Odstawiamy do stężenia.
Odlewamy trochę gorącego rosołu i rozprowadzamy w nim żelatynę. Dodajemy do mięsa i mieszamy. Doprawiamy do smaku.
Ja dodałam do smaku zalewy z papryki konserwowej która trochę zmieniła ten smak.
Gdy rosół z mięsem przestygnie wyjmujemy cebule, liść laurowy i przelewamy do przygotowanych pojemników. Odstawiamy do stężenia.
BozenaMatuszczyk
katarzynka455
Oczywiście Bożenko już się robi:))))proszę się częstować:)