reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Gęsta marchewka na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Marchewka najczęściej jest robiona na słodko- my jednak wolimy ją na ostro, czyli jak zwykle u nas z czosnkiem.

Gęsta marchewka na ciepło

Składniki:

Gęsta marchewka na ciepło

 

  • 2 duże marchewki

 

 

 

 

  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Gęsta marchewka na ciepło
Nie chciałam napisać zasmażana, bo zasmażki nie ma, a jest jak to się u nas mówi zaklepka. Marchewkę obieramy i ścieramy na dużych otworach tarki do warzyw. Zalewamy wodą tak, żeby tylko przykryła nam marchewkę- gotujemy góra 10 minut. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę i roztarty z szczyptą soli czosnek. Na końcu dodajemy mąkę rozrobioną w śmietanie - zagotowujemy i ewentualnie dosmaczamy jeszcze solą, pieprzem i suszonym czosnkiem ( nie koniecznie) Równie dobrze smakuje z jajkiem sadzonym czy mielonym Smacznego!!

Tagi:

marchewka