Strona główna Gruszki duszone na jarzynę

Gruszki duszone na jarzynę

Dania « poprzedni | następny »
smakosz 1988 - Przepis na: Gruszki duszone na jarzynę offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 704
Gruszki duszone na jarzynę
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

polecam posmakuje napewno


trudność: łatwe
czas:

Gruszki duszone na jarzynę - SKŁADNIKI:

  • Składniki:
  • 80 dag gruszek
  • sól
  • 5 dag masła lub margaryny
  • 2 dag cukru
  • imbir lub majeranek
  • sok z ˝ cytryny lub kwasek cytrynowy

Gruszki duszone na jarzynę - PRZYGOTOWANIE:

przygotowanie:
Gruszki umyć, obrać, przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne. Ugotować na półmiękko w małej ilości lekko osolonej wody. Przełożyć do rondla, dodać tłuszcz, oprószyć cukrem, imbirem lub majerankiem i dusić pod przykryciem, aż sok odparuje i gruszki się obrumienią. Przy końcu duszenia dodać sok z cytryny lub roztwór kwasku cytrynowego. Podawać do drobiu i wieprzowiny.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gruszki duszone na jarzynę  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Sezonowe leczo z wołowiną Makaron z cukinią i wędzonym łososiem Cukiniowe leczo z klopsikami
Kurczak z ananasem i ryżem Kurczak z cukinią i pomidorkami koktajlowymi Łazanki z boczkiem i kiełbasą
Naleśniki ze śmietaną i owocami Knedle z jabłkami w orzechowej panierce Sznycle z indyka w sosie serowo-porowym
Placuszki z jabłkami i cynamonem Gulasz warzywny z wędliną Kurczak curry z ryżem i kolorowymi warzywami

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane