Strona główna Gruszki duszone na jarzynę

Gruszki duszone na jarzynę

Dania « poprzedni | następny »
smakosz 1988

Srebrny Ekspert
Przepisy: 704
Gruszki duszone na jarzynę
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

polecam posmakuje napewno


trudność: łatwe
czas:

Gruszki duszone na jarzynę - SKŁADNIKI:

  • Składniki:
  • 80 dag gruszek
  • sól
  • 5 dag masła lub margaryny
  • 2 dag cukru
  • imbir lub majeranek
  • sok z ˝ cytryny lub kwasek cytrynowy

Gruszki duszone na jarzynę - PRZYGOTOWANIE:

przygotowanie:
Gruszki umyć, obrać, przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne. Ugotować na półmiękko w małej ilości lekko osolonej wody. Przełożyć do rondla, dodać tłuszcz, oprószyć cukrem, imbirem lub majerankiem i dusić pod przykryciem, aż sok odparuje i gruszki się obrumienią. Przy końcu duszenia dodać sok z cytryny lub roztwór kwasku cytrynowego. Podawać do drobiu i wieprzowiny.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gruszki duszone na jarzynę  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Pannukkaku - fiński naleśnik z piekarnika Klopsiki z buraczków Roladki schabowe nadziewane
Kluseczki  zajączki z serem i jarmużem Naleśniki z mortadelą i żółtym serem Kluski na parze z jagodami
Spaghetti al'a Carbonara wg Zub3ra Ryż z mieszanką warzyw Naleśniki z parówką, pieczarkami i serem
Jajka w sosie paprykowym Wegańska zupa warzywna z dynią hokkaido, brukselką Jajka w chrzanowo-jabłkowym sosie

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane