Strona główna Gruszki duszone na jarzynę

Gruszki duszone na jarzynę

Dania « poprzedni | następny »
smakosz 1988 - Przepis na: Gruszki duszone na jarzynę offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 704
Gruszki duszone na jarzynę
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

polecam posmakuje napewno


trudność: łatwe
czas:

Gruszki duszone na jarzynę - SKŁADNIKI:

  • Składniki:
  • 80 dag gruszek
  • sól
  • 5 dag masła lub margaryny
  • 2 dag cukru
  • imbir lub majeranek
  • sok z ˝ cytryny lub kwasek cytrynowy

Gruszki duszone na jarzynę - PRZYGOTOWANIE:

przygotowanie:
Gruszki umyć, obrać, przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne. Ugotować na półmiękko w małej ilości lekko osolonej wody. Przełożyć do rondla, dodać tłuszcz, oprószyć cukrem, imbirem lub majerankiem i dusić pod przykryciem, aż sok odparuje i gruszki się obrumienią. Przy końcu duszenia dodać sok z cytryny lub roztwór kwasku cytrynowego. Podawać do drobiu i wieprzowiny.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gruszki duszone na jarzynę  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Mięsna pizza w ostrym sosie pomidorowym Mięsne żeberka pieczone w piekarniku Muszle z nadzieniem szpinakowym
Leczo z pomidorów i cukinii Omlet z mozzarellą i pomidorem Karkówka w sosie grzybowym
Dorsz w płatkach owsianych Roladki ze schabu z bracówką i mozzarellą Jajecznica z grzybkami leśnymi
Jajka z farszem pomidorowym Gołąbki pieczone w pomidorach Zapiekanka makaronowa z piersią kurczaka

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane