Strona główna Gruszki duszone na jarzynę

Gruszki duszone na jarzynę

Dania « poprzedni | następny »
smakosz 1988 - Przepis na: Gruszki duszone na jarzynę offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 704
Gruszki duszone na jarzynę
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

polecam posmakuje napewno


trudność: łatwe
czas:

Gruszki duszone na jarzynę - SKŁADNIKI:

  • Składniki:
  • 80 dag gruszek
  • sól
  • 5 dag masła lub margaryny
  • 2 dag cukru
  • imbir lub majeranek
  • sok z ˝ cytryny lub kwasek cytrynowy

Gruszki duszone na jarzynę - PRZYGOTOWANIE:

przygotowanie:
Gruszki umyć, obrać, przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne. Ugotować na półmiękko w małej ilości lekko osolonej wody. Przełożyć do rondla, dodać tłuszcz, oprószyć cukrem, imbirem lub majerankiem i dusić pod przykryciem, aż sok odparuje i gruszki się obrumienią. Przy końcu duszenia dodać sok z cytryny lub roztwór kwasku cytrynowego. Podawać do drobiu i wieprzowiny.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gruszki duszone na jarzynę  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Bigos z pulpetami Makaron z sosem porowym i filetem z kurczaka Racuchy z jabłkiem i gruszką wg Zub3r'a
Faszerowane łódeczki ziemniaczane Jajecznica z duszoną cukinią Naleśniki z twarogiem, musem jabłkowym i borówkami
Prosta zapiekanka z pomidorów i bakłażana Deser z kaszą i musem truskawkowym Łopatka pieczona z fasolką
Paprykarz z tuńczyka Filet z kurczaka w musztardzie chrzanowej Sypki ryż z jabłkami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane