Strona główna Gruszki duszone na jarzynę

Gruszki duszone na jarzynę

Dania « poprzedni | następny »
smakosz 1988 - Przepis na: Gruszki duszone na jarzynę offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 704
Gruszki duszone na jarzynę
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

polecam posmakuje napewno


trudność: łatwe
czas:

Gruszki duszone na jarzynę - SKŁADNIKI:

  • Składniki:
  • 80 dag gruszek
  • sól
  • 5 dag masła lub margaryny
  • 2 dag cukru
  • imbir lub majeranek
  • sok z ˝ cytryny lub kwasek cytrynowy

Gruszki duszone na jarzynę - PRZYGOTOWANIE:

przygotowanie:
Gruszki umyć, obrać, przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne. Ugotować na półmiękko w małej ilości lekko osolonej wody. Przełożyć do rondla, dodać tłuszcz, oprószyć cukrem, imbirem lub majerankiem i dusić pod przykryciem, aż sok odparuje i gruszki się obrumienią. Przy końcu duszenia dodać sok z cytryny lub roztwór kwasku cytrynowego. Podawać do drobiu i wieprzowiny.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gruszki duszone na jarzynę  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Omlet na słodko polany sorbetem Golonka indycza z kapustą z szybkowaru Pasztet jaglano-dyniowy
Mini naleśniczki z ananasami Dwusmakowe makaronowe roladki w pomidorach Zapiekanka ziemniaczana
Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem Mini roladki z grillowaną dynią i serem Dyniowo- pieczarkowy kociołek z kiełbasą
 Drobiowy gulasz z dynią i fasolką Kotlety mielone z suszonymi pomidorami Pizza-tarta z szynką, pieczarkami i marchewką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane