albireo

albireo

Kucharz
[Przepisów: 9]

Grzanki z masłem czosnkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Idealny dodatek do zup a także świetna przekąska. Jeśli masz dużo suchego chleba to przepis dla ciebie.

Grzanki z masłem czosnkowym

Składniki:

Grzanki z masłem czosnkowym

 

Sposób przygotowania:

Grzanki z masłem czosnkowym
Masło wstawić na kilka sekund do mikrofalówki, podgrzać by trochę zmiękło. Czosnek przepuścić przez praskę, wymieszać z masłem i szczyptą soli. Każdą kromkę smarować z dwóch stron i kłaść na rozgrzaną patelnię. Smażyć aż kromki się zarumienią na średnim ogniu. Następnie zdjąć grzanki z patelni i podawać na ciepło.

Tagi:

chleb