iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Gulasz drobiowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 3

Bardzo szybki zdrowy do ryżu i ziemniaczków

Gulasz drobiowy

Składniki:

Gulasz drobiowy

 

  • 2 szt kostka drobiowa,
  • oliwa,
  • 1/2 kg pierś z kurczaka,
  • śmietana 18%,
  • 1 łyżka mąki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz drobiowy
Pierś z kurczaka myjemy ,suszymy i kroimy w paseczki . Kostkę bulionową drobiową rozcieramy z oliwą na masę . Obtaczamy mięso ,można dodać jeszcze troszkę oliwy żeby dobrze pokryło mięso .Odstawiamy na ok 30 min do lodówki ,zeby smaki przeszły mięsko . Patelnie mocno rozgrzewamy i dajemy mięso .Smażymy na złoty kolor z każdej strony .Podlewamy wodą . Gotujemy ok 10 min Mieszamy mąkę z śmietaną i zaciągamy sos .zagotowujemy .Można dodać posiekany koperek .