ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Indyk z kaszą gryczaną i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Doskonałe danie obiadowe. Nie wymaga wiele pracy. Doskonale smakuje na ciepło, jak i na zimno. Bardzo podzielne. Można zabrać ze sobą do pracy.

Indyk z kaszą gryczaną i warzywami

Składniki:

Indyk z kaszą gryczaną i warzywami

 

  • Składniki

 

  • 500 g mięsa z uda indyka na gulasz

 

  • cebula
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • 1/2 selera
  • 200 g groszku konserw.
  • pieprz młotkowany z kolendrą
  • sól do smaku

 

 

 

  • natka pietruszki
  • pomidorek do dekoracji

Sposób przygotowania:

Indyk z kaszą gryczaną i warzywami

Sposób przygotowania

Mięso zalać 1l wody i gotować 35 min.


Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Marchewkę, pietruszkę, selera obrać, umyć i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Dodać do cebuli i dusić na małym ogniu.


Mięso z wywarem dodać do warzyw. Przykryć i dusić jeszcze ok 15 min.


Na koniec dodać groszek. Podawać z ugotowaną wg przepisu kaszą gryczaną. Posypać natką pietruszki. Smacznego.