Sposób przygotowania:
Barszcz z przetartymi warzywami
Kość wieprzową umyć i zalać wodą. Zagotować. Marchew, seler, pietruszkę oraz buraki obrać i pokroić w słupki. Wraz z kostkę rosołową dodać do gotującego się wywaru.
Kiedy warzywa zmiękną wyjąć je i zmiksować. Z powrotem dodać do zupy.
Gotować razem jeszcze jakiś czas, doprawić do smaku. Pod koniec wlać 100 ml koncentratu barszczu. W osobnym naczyniu ugotować ziemniaki. Odcedzić.
Ziemniaki zalać barszczem i podawać.
Kiedy warzywa zmiękną wyjąć je i zmiksować. Z powrotem dodać do zupy.
Gotować razem jeszcze jakiś czas, doprawić do smaku. Pod koniec wlać 100 ml koncentratu barszczu. W osobnym naczyniu ugotować ziemniaki. Odcedzić.
Ziemniaki zalać barszczem i podawać.