Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Barszcz z przetartymi warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Barszcz z przetartymi warzywami jest świetnym pomysłem na przemycenie dzieciom warzyw w zupie. Wszystko zniknęło z talerza szybciej, niż się pojawiło.

Barszcz z przetartymi warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Barszcz z przetartymi warzywami

 

Sposób przygotowania:

Barszcz z przetartymi warzywami
Kość wieprzową umyć i zalać wodą. Zagotować. Marchew, seler, pietruszkę oraz buraki obrać i pokroić w słupki. Wraz z kostkę rosołową dodać do gotującego się wywaru.

Kiedy warzywa zmiękną wyjąć je i zmiksować. Z powrotem dodać do zupy.

Gotować razem jeszcze jakiś czas, doprawić do smaku. Pod koniec wlać 100 ml koncentratu barszczu. W osobnym naczyniu ugotować ziemniaki. Odcedzić.

Ziemniaki zalać barszczem i podawać. 
Barszcz z przetartymi warzywami
Marchew pietruszkę seler i buraki pokroić w słupki.
Barszcz z przetartymi warzywami
Pokrojone warzywa dodać z kostką rosołową do wywaru.
Barszcz z przetartymi warzywami
Wyjąć miękkie warzywa i zmiksować je razem.
Barszcz z przetartymi warzywami
Wlać koncentrat barszczu i doprawić do smaku.