Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Jabłka zapiekane z miodem i migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jabłka zapiekane z miodem to wspaniały deser

Jabłka zapiekane z miodem i migdałami

Składniki:

Jabłka zapiekane z miodem i migdałami

 

 

Sposób przygotowania:

Jabłka zapiekane z miodem i migdałami
Jabłka dokładnie umyć, osuszyć, odciąć wierzchołki, łyżeczką wydrążyć gniazda nasienne. Do każdego wydrążonego jabłka włożyć łyżeczkę miodu i posypać płatkami migdałowymi. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub w brytfannie, włożyć do nagrzanego piekarnika. Zapiekać około 25-20 minut w temp 170 stopni. Podawać z bitą śmietaną.