Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Jajka faszerowane z groszkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Prosta i smaczna przystawka to idealne danie na spotkanie ze znajomymi.

Jajka faszerowane z groszkiem

Składniki:

Jajka faszerowane z groszkiem

 

  • 5 jajek
  • 1/2 puszki groszku konserwowego
  • 1/3 cebuli białej
  • 4 rzodkiewki
  • 1/2 pęczka koperku
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane z groszkiem
Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą już gotowe chłodzimy, obieramy ze skorupek i przecinamy na pół. Wyciągamy z nich żółtka i umieszczamy w osobnej misce. Następnie dodajemy do nich wcześniej odcedzony groszek konserwowy, drobno posiekaną cebulę oraz sól i pieprz. Całość rozdrabniamy blenderem na gładką pastę. Układamy na białkach jajek. Następnie posypujemy posiekaną w drobną kostkę rzodkiewką i gałązkami koperku. Dodatkowo posypujemy pieprzem. Chłodzimy w lodówce przed podaniem.