cziku

cziku

Starszy Kucharz
[Przepisów: 13]

Książka Kucharska: Sylwestrowe przekąski i zakąski

Jajka faszerowane z szynką i pietruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jedna z wielu moich propozycji podania jajek, doskonała zarówno na co dzień, jak i na Wielkanoc.

Jajka faszerowane  z szynką i pietruszką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajka faszerowane z szynką i pietruszką

 

  • 6 jajek
  • mały pęczek pietruszki
  • 4 plasterki szynki
  • 2 ogórki konserwowe
  • 0,5 cebuli
  • 1 łyżka majonezu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane z szynką i pietruszką
Jajka ugotować na twardo i ostudzić, przekroić na połówki i delikatnie wyciągnąć żółtka. Szynkę, cebulę i ogórki pokroić jak najdrobniej,posiekać pietruszkę, żółtka rozgnieść widelcem na gładką masę. Składniki połączyć, dodać 1 łyżkę majonezu, wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem wypełniać białka jaj.
Jajka faszerowane  z szynką i pietruszką
Należy drobno pokroić szynkę, cebulę i ogórki konserwowe, ...
Jajka faszerowane  z szynką i pietruszką
żółtka wyciągnąć z białek z rozgnieść na gładką masę
Jajka faszerowane  z szynką i pietruszką
wszystkie składniki wymieszać razem i dodać majonez