kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Jajka faszerowane ziemniakami i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Fajna przystawka lub śniadanie czy kolacja. Takie jajka przygotowuje się bardzo szybko są smaczne. Polecam.

Jajka faszerowane ziemniakami i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka faszerowane ziemniakami i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane ziemniakami i pieczarkami
Jajka gotujemy na twardo, przekładamy do zimnej wody i studzimy.
Wystudzone obieramy ze skorupek i kroimy wzdłuż na połówki, wyjmujemy żółtka.
Rozdrabniamy widelcem lub drobno kroimy nożem.
Pieczarki, czerwoną cebulę i połowe ziemniaka kroimy w drobną kosteczkę.
Przekładamy do miski, dodajemy sól i pieprz, mieszamy.
Do warzyw dodajemy majonez i ponownie mieszamy.
Gotowy farsz przekładamy do białek.
Jajka faszerowane ziemniakami i pieczarkami
Z białek wyjmujemy żółtka i kroimy w kosteczkę.
Jajka faszerowane ziemniakami i pieczarkami
Obraną z łusek cebulę kroimy w kosteczkę.
Jajka faszerowane ziemniakami i pieczarkami
Ugotowane pieczarki kroimy w drobną kosteczkę.
Jajka faszerowane ziemniakami i pieczarkami
Wszystkie składniki farszu dokładnie mieszamy.