Babeczka35

Babeczka35

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1070]

Jajka nadziewane serem żółtym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Takie jajka przygotowuje się bardzo szybko, dosłownie w pół godziny. Można je podać na śniadanie, kolację przekąskę lub Wielkanocny stół. Pysznie smakują ze świeżym pieczywem. Zapraszam.

Jajka nadziewane serem żółtym

Składniki:

Jajka nadziewane serem żółtym

Składniki:

  • 6 jajek
  • 10 dag sera żółtego
  • 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki
  • 2 łyżki majonezu
  • sól do smaku
  • biały pieprz mielony do smaku
  • świeża natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane serem żółtym
1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka. Żółtka przekładamy do miseczki i rozcieramy z majonezem.

2. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do żółtek, dodajemy suszoną natkę pietruszki i mieszamy przyprawiając do smaku solą i pieprzem.

3. Połówki jajek napełniamy farszem i dekorujemy świeżą natką pietruszki.

4. Podajemy i smacznego.