Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Kapuśniak Dixon

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa z kapusty włoskiej na wywarze z warzyw z dodatkiem pomidorów, śliwek z wina, trufli lub pieczarek i białego wytrawnego wina.

Kapuśniak Dixon

Składniki:

Kapuśniak Dixon

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak Dixon
Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać wrzącym wywarem, ugotować.

Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki.

Śliwki wydrylować, pokrajać w paseczki, trufle lub pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, dodać do kapusty z pomidorami, śliwkami i winem, gotować kilka minut, doprawić do smaku.

Potem wyporcjować, włożyć oliwki i posypać posiekaną natką pietruszki.