Strona główna Kapusta marynowana

Kapusta marynowana

Przetwory, Kapusta « poprzedni | następny »
KarolinaS - Przepis na: Kapusta marynowana offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 121
Kapusta marynowana
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Marynowana kapusta idealna do obiadu i zawsze pod ręką, kiedy nie mamy czasu na przygotowywanie surówek.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Kapusta marynowana - SKŁADNIKI:

  • Składniki na zalewę:
  • litr wody
  • łyżka soli
  • pół szklanki cukru
  • 250 ml octu

Kapusta marynowana - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę bardzo cienko szatkujemy. Przekładamy do dużej misy i zalewamy wrzątkiem na krótką chwilę,po czym odcedzamy. Przygotowujemy zalewę: do litra wody dodajemy dużą łyżkę soli, pół szklanki cukru oraz szklankę octu (10%). Wszystko zagotowujemy. Do słoików wkładamy naprzemiennie poszatkowaną kapustę i przyprawy: liście laurowe, kminek, ziele angielskie. Całość ugniatamy możliwie ciasno i zalewamy gorącą zalewą. Pasteryzujemy przez około 10 minut. Gotowe!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kapusta marynowana  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Dynia na zimową zupę Dżem z aronii i jabłek Dżem dyniowo-aroniowy
Mus z dyni gotowanej Eli Mus z dyni pieczonej Eli Marynowana dynia słodko-kwaśna Eli
Ostry mus z dyni Dynia w słoikach Krojone ogórki w zalewie
Sok z mirabelek Marmolada z mniszka lekarskiego Trio mirabelki, bez i jabłko w soku

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane