Strona główna Kapusta marynowana

Kapusta marynowana

Przetwory, Kapusta « poprzedni | następny »
KarolinaS - Przepis na: Kapusta marynowana offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 121
Kapusta marynowana
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Marynowana kapusta idealna do obiadu i zawsze pod ręką, kiedy nie mamy czasu na przygotowywanie surówek.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Kapusta marynowana - SKŁADNIKI:

  • Składniki na zalewę:
  • litr wody
  • łyżka soli
  • pół szklanki cukru
  • 250 ml octu

Kapusta marynowana - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę bardzo cienko szatkujemy. Przekładamy do dużej misy i zalewamy wrzątkiem na krótką chwilę,po czym odcedzamy. Przygotowujemy zalewę: do litra wody dodajemy dużą łyżkę soli, pół szklanki cukru oraz szklankę octu (10%). Wszystko zagotowujemy. Do słoików wkładamy naprzemiennie poszatkowaną kapustę i przyprawy: liście laurowe, kminek, ziele angielskie. Całość ugniatamy możliwie ciasno i zalewamy gorącą zalewą. Pasteryzujemy przez około 10 minut. Gotowe!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kapusta marynowana  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Dżem jabłkowy - naturalny, bez żadnych ulepszaczy Jeżyny Eli w cukrze na zimę Malinowa-brzoskwiniowa słodycz
Szynka z indyka z szynkowara Lutenica wersja z marchewką Papryka w zalewie słodko-kwaśnej
Dżem z borówki amerykańskiej Papryka z przyprawą do grilla Tarte jabłka w słoiku
Marchewka na zimę Papryka na zimę  w słoikach  Pikle   z  2014

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane