Strona główna Kapusta marynowana

Kapusta marynowana

Przetwory, Kapusta « poprzedni | następny »
KarolinaS

Mistrz Kuchni
Przepisy: 121
Kapusta marynowana
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Marynowana kapusta idealna do obiadu i zawsze pod ręką, kiedy nie mamy czasu na przygotowywanie surówek.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Kapusta marynowana - SKŁADNIKI:

  • Składniki na zalewę:
  • litr wody
  • łyżka soli
  • pół szklanki cukru
  • 250 ml octu

Kapusta marynowana - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę bardzo cienko szatkujemy. Przekładamy do dużej misy i zalewamy wrzątkiem na krótką chwilę,po czym odcedzamy. Przygotowujemy zalewę: do litra wody dodajemy dużą łyżkę soli, pół szklanki cukru oraz szklankę octu (10%). Wszystko zagotowujemy. Do słoików wkładamy naprzemiennie poszatkowaną kapustę i przyprawy: liście laurowe, kminek, ziele angielskie. Całość ugniatamy możliwie ciasno i zalewamy gorącą zalewą. Pasteryzujemy przez około 10 minut. Gotowe!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kapusta marynowana  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Buraczki z cebulą i czosnkiem Zakwas na żur na mące razowej pszennej Domowy dżem z brzoskwiń najlepszy
Owsiany zakwas na żurek Kompot cynamonowo- jabłkowy Nutella z dyni z cyklu jesienne przetwory
Sałatka z buraczków Domowa ziołowa sól Kandyzowana skórka z Pomelo
Skórka kandyzowana z mandarynek Przecier pomidorowy Papryka konserwowa

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane