Strona główna Kapusta marynowana

Kapusta marynowana

Przetwory, Kapusta « poprzedni | następny »
KarolinaS

Mistrz Kuchni
Przepisy: 121
Kapusta marynowana
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Marynowana kapusta idealna do obiadu i zawsze pod ręką, kiedy nie mamy czasu na przygotowywanie surówek.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Kapusta marynowana - SKŁADNIKI:

  • Składniki na zalewę:
  • litr wody
  • łyżka soli
  • pół szklanki cukru
  • 250 ml octu

Kapusta marynowana - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę bardzo cienko szatkujemy. Przekładamy do dużej misy i zalewamy wrzątkiem na krótką chwilę,po czym odcedzamy. Przygotowujemy zalewę: do litra wody dodajemy dużą łyżkę soli, pół szklanki cukru oraz szklankę octu (10%). Wszystko zagotowujemy. Do słoików wkładamy naprzemiennie poszatkowaną kapustę i przyprawy: liście laurowe, kminek, ziele angielskie. Całość ugniatamy możliwie ciasno i zalewamy gorącą zalewą. Pasteryzujemy przez około 10 minut. Gotowe!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kapusta marynowana  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Sałatka z buraczków Domowa ziołowa sól Kandyzowana skórka z Pomelo
Skórka kandyzowana z mandarynek Przecier pomidorowy Papryka konserwowa
Kiełbasa wieprzowa ze słoika Kiełbasa ze słoika Łatwy dżem wiśniowy
Marynowane śliwki Buraczki z kminkiem w zalewie na zimę Dżem truskawkowy z dodatkiem kawy

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane