MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Kapusta z pieczarkami wg MARIA66

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mój idealny farsz do krokietów, lub jak kto woli ,do łazanek lub dodatek do obiadu.

Kapusta  z pieczarkami wg MARIA66

Składniki:

Kapusta z pieczarkami wg MARIA66

 

  • 300g kapusty białej
  • 200g pieczarek
  • 3 cebule
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kapusta z pieczarkami wg MARIA66
Kapustę poszatkować na szatkownicy. W garnku zagotować wodę, dodać soli i gotować mieszając przez 20 minut. Następnie odcedzić na durszlaku. Pieczarki opłukać i pokroić na plasterki. W rondelku smażyć 1 cebulę pokrojoną w kostkę z 1 łyżką oleju przez 5 minut a następnie dodać pieczarki, wymieszać dodać soli i pieprzu i dusić pod przykryciem przez 10 minut, następnie zdjąć pokrywkę i smażyć przez następne 5 minut, do odparowania wody.Na dużą patelnię dać 5 łyżek oleju i 2 cebule pokrojone w kostkę, smażyć przez 5 minut a następnie dodać odsączoną kapustę , wymieszać , dodać sól i pieprz i wszystko smażyć, często mieszając przez 15 minut.Następnie dodać gotowe pieczarki i wszystko razem wymieszać. Kapustę można podawać jako dodatek do dania obiadowego lub wykorzystać jako farsz do krokietów.

Tagi:

kapusta