dorota w

dorota w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 302]

Keks najeżony bakaliami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Keks w którym podstawowym składnikiem są bakalie. Bardzo mało tu ciasta. Bardzo dobry, łatwy w wykonaniu.

Keks najeżony bakaliami

Składniki:

Keks najeżony bakaliami

ciasto

Sposób przygotowania:

Keks najeżony bakaliami
Bakalie kroimy, dodajemy do nich 1 czubatą łyżkę mąki pszennej, mieszamy. Do miski wybijamy jajka, wsypujemy cukier, ubijamy przez ok. 2 min. Dodajemy sok z cytryny, mąkę i sodę, mieszamy łyżką. Dodajemy bakalie, jeszcze raz mieszamy.

Wykładamy do formy keksowej o wymiarach 22 x 9 centymetrów, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C, pieczemy około 30 - 35 minut

Tagi:

keks ciasto