SUPERPRZEPIS

Kiełbasa słoikowa

  • 6
  • mysza75 mysza75
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7
Kiełbasa słoikowa Więcej zdjęć (5)

Domowa kiełbaska słoikowa. Rzadko jem wędliny kupne bo nie są smaczne. Polecam samemu zrobić kiełbaskę :-)

Składniki:

Kiełbasa słoikowa

  • 2 kg mięsa od szynki

  • 2 łyżki majeranku

  • ½ szklanki wody

Sposób przygotowania:

Kiełbasa słoikowa

Mięso kroję i mielę przez maszynkę, sitko oczka duże. Przekładam do miski, dodaję sól, pieprz, sprasowany czosnek, majeranek roztarty, i dolewam wodę. Całość mieszam dokładnie rękoma. Mięso przekładam do słoiczków, do każdego dodaję na wierzch po jednym ząbku czosnku. Zakręcam i gotuję w garnku wypełnionym wodą, 30 minut. Po ostygnięciu kiełbasa jest gotowa do jedzenia.

Redakcja poleca: