Strona główna Kluski z ziemniaków gotowanych i surowyc

Kluski z ziemniaków gotowanych i surowyc

Kluski, Ziemniaki « poprzedni | następny »
marchewka1412 - Przepis na: Kluski z ziemniaków gotowanych i surowyc offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 250
Kluski z ziemniaków gotowanych i surowyc
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Nie robię często bo dużo z nimi roboty ale wszyscy je bardzo lubią


trudność: łatwe
czas:

Kluski z ziemniaków gotowanych i surowyc - SKŁADNIKI:

Kluski z ziemniaków gotowanych i surowyc - PRZYGOTOWANIE:

Surowe ziemniaki utrzeć na tarce jarzynowej .Zostawić w misce by puściły sok i zlać go. Ugotowane ziemniaki przepuścić przez praskę. Zmieszać oba rodzaje ziemniaków , jajko i make ziemniaczaną .Dodać szczyptę soli .
Zagotować w garnku wodę z solą i kłaść na nią łyżeczka kluski. Poczekać aż wypłyną i gotować jeszcze ok.5 minut ( to zależy jakie duże zrobi się kluski- trzeba sprawdzić czy nie są surowe - a jak małe żeby się nie rozgotowały ) Wyjmować łyżka cedzakową .Podawać polane skwarkami z boczku .Ja robie do tego kiszoną kapustę zasmażaną .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski z ziemniaków gotowanych i surowyc  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kluski
Kluski z kalafiora Mięciutkie kopytka Serowe kluski z dyniowym puree
Szpinakowe kluseczki Kładzione kluski dyniowe z masłem szałwiowym Kluski ziemniaczane zwane śląskimi
Pokrzywowe kluski śląskie Kopytka z leśnymi grzybami i orzechami Kluski kładzione z jabłkami
Kluseczki z kaszy jaglanej i twarogu Kluski leniwe z suszoną miętą Kluski z makiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane