Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Kociołek meksykański

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Rozgrzewające danie dzięki przyprawie tabasco. Można dodać makaron , ryż bądź kaszę. Danie jest szybkie w przygotowaniu i sycące.

Kociołek meksykański Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kociołek meksykański

 

  • 500 g piersi z kurczaka,
  • 1 cebula biała,
  • 1 cebula czerwona
  • 1 papryka,
  • 1 puszka czerwonej fasoli,
  • 1 puszka kukurydzy
  • mniejsze pół op makaronu
  • 1 puszka pomidorów ( lub kilka świeżych)
  • 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 200 ml wody,
  • olej do smażenia,
  • sól pieprz,
  • słodka i ostra papryka
  • tabasco (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

Kociołek meksykański
Mięso pokroić w kostkę i doprawić solą i pieprzem. Cebulę obrać , drobno posiekać i zeszklić. Dodać do cebuli mięso i podsmażyć. Paprykę umyć , usunąć nasiona , pokroić w kostkę lub paseczki i dodać do mięsa. Smażyć aż papryka zmięknie. Następnie wlać wodę dodać koncentrat pomidorowy , pokrojone pomidory, przyprawy. Całość wymieszać i wsypać odcedzoną kukurydzę i fasole. Makaron ugotować i wymieszać z daniem.
Kociołek meksykański
Mięso pokroić w kostkę i doprawić solą i pieprzem
Kociołek meksykański
Cebulę obrać , drobno posiekać i zeszklić. Dodać do cebuli mięso i podsmażyć.
Kociołek meksykański
Gdy papryka zmieknie wlać wodę dodać koncentrat pomidorowy , pokrojone pomidory, przyprawy. Całość wymieszać i wsypać odcedzoną kukurydzę i fasole
Kociołek meksykański
Makaron ugotować i wymieszać z daniem.