Sposób przygotowania:
Kociołek meksykański dla biesiadników
Na początku przygotowujemy wszystkie składniki, cebulę, pieczarki obieramy, papryki oczyszczamy. cebulę i pieczarki kroimy w plastry paprykę w paseczki, mięso myjemy i kroimy w kostkę, Do garnka wlewamy oliwę, wrzucamy cebulę i szklimy ja następnie dodajemy przesmażone na patelni bez tłuszczu mięso, dodajemy liść laurowy ziele angielskie, jarzynkę ora przyprawę meksykańską, całość mieszamy zalewamy około2l wody i gotujemy na małym ogniu około godzinę, następnie dodajemy pieczarki, paprykę, puszki pomidorów i fasoli wraz z zalewą, dodajemy do smaku zioła oraz paprykę i dokładnie mieszamy, w dalszym ciągu gotujemy całość przez około 40 minut, na koniec doprawiamy do smaku sola pieprzem i maggi, Podajemy z pieczywkiem.
-Natka-