mr19871

mr19871

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

Meksykański kociołek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Potrawa meksykańska o bardzo świetnym smaku dzięki dodaniu papryczki chili.

Meksykański kociołek

Składniki:

Meksykański kociołek

 

  • 1/2 kg mielonej wołowiny
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • puszka czerwonej fasoli
  • 3 łyżki kukurydzy
  • 2 puszki pomidorów
  • sól, pieprz,
  • łyżeczka kminku
  • papryczka chili
  • oliwa do smażenia

Sposób przygotowania:

Meksykański kociołek
Na rozgrzaną oliwę wrzucaj kolejno: cebulę pokrojoną w kostkę, przeciśnięty przez prasę czosnek, posiekane drobno chili i mięso. Dodaj przyprawy, smaż na dużym ogniu. Podlej następnie szklanką wody, dołóż pomidory i duś na małym ogniu przez 1 godz.Na koniec dodaj fasolę i kukurydzę.Smacznego.

Tagi:

wołowina