sandra200

sandra200

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Korzenny karp

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rybę trzeba gotować na bardzo małym ogniu żeby się nie rozpadła.

Korzenny karp

Składniki:

Korzenny karp

 

  • 8 filetów z karpia
  • pęczek włoszczyzny
  • listek laurowy
  • cebula
  • ziarenka pieprzu
  • tymianek
  • 3 łyżki octu winnego
  • 2 łyżki chrzanu
  • sól

Sposób przygotowania:

Korzenny karp
Cebulę drobniutko posiekać ,włoszczyznę również pokroić na kawałki. Kawałki karpia opłukać w zimnej wodzie i osączyć,włożyć do garnka dodać sól,liść laurowy,tymianek,pieprz,ocet,zalać wodą ,na małym ogniu gotować pod przykryciem 20 min. kawałki ryby ostrożnie wyjąć,włoszczyznę rozłożyć na talerzu ułożyć na nich kawałki ryby i posypać chrzanem.