natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Kotleciki z jajek. 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dobry obiad dla wegetarianin.

Kotleciki z jajek. 2

Składniki:

Kotleciki z jajek. 2

 

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z jajek. 2
1.Szczypiorek umyć i posiekać. 5 jajek ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Bułkę namoczyć w wodzie, a następnie dobrze odcisnąć. Ugotowane jajka drobno posiekać, dodać do nich odciśniętą bułkę, surowe jajko i szczypiorek. Wyrobić masę, przyprawić solą i pieprzem. Uformować niewielkie kotleciki. 2.Kotleciki obtoczyć w bułce tartej i smażyć na mocno rozgrzanym oleju. 3.Gotowe kotleciki udekorować szczypiorkiem. Można podawać je z ziemniakami oraz z surówką.

Tagi:

jajko tarta jajka