gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 796]

Kotlety rybne z selerem i marchewką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 2

W piątek zawsze na obiad jest rybka tym razem postanowiłam zrobić kotlety z warzywami wyszły pyszne i całkiem sporo nawet na zimno do zjedzenia były dobre.

Kotlety rybne z selerem i marchewką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kotlety rybne z selerem i marchewką

 

Sposób przygotowania:

Kotlety rybne z selerem i marchewką

1

Kotlety rybne z selerem i marchewką
Takie warzywa mozna przygotować nawet wcześniej.

Obieramy seler i marchewki ścieramy na tarce i dusimy na oleju studzimy.

2

Kotlety rybne z selerem i marchewką
Ja zawsze gotuję ryż w woreczku w lekko osolonej wodzie

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.

3

Kotlety rybne z selerem i marchewką
Oczywiście takie kotlety można doprawić według swojego gustu.

Filet z ryby rozmrażamy i mielimy przez maszynkę. Do ryby dodajemy zimne warzywa i ryż. Do składników dodajemy przyprawy wbijamy jajka i dodajemy koperek wyrabiamy masę.

4

Kotlety rybne z selerem i marchewką
Masę można odstawić na chwilę do lodówki aby smaki się przegryzły.

Jeżeli masa wyjdzie trochę wolna można dodać kaszę mannę i trochę bułki tartej.

5

Kotlety rybne z selerem i marchewką
Kotlety najlepiej jest formować mokrymi dłońmi

Z masy formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej.

6

Kotlety rybne z selerem i marchewką

Kotlety smażymy na oleju. Najlepiej podać na obiad z surówką z kiszonej kapusty.
Pyszne także na zimno.

POLECAM!!!!