Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kurczak po diabelsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wymieszać musztardę z winem i odstawić na 10 minut. Rozbić piersi kurczaka drewnianym młotkiem...

Kurczak po diabelsku

Składniki:

Kurczak po diabelsku

 

  • 1/2 filiżanki ostrej musztardy
  • 1/3 filiżanki białego wina
  • 3 - 4 piersi kurczaka
  • olej arachidowy
  • świeże bułki przecięte jak do hamburgerów (mogże być bagietka podzielona na odpowiedzniej długości kawałki)
  • sól
  • pieprz

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak po diabelsku
Wymieszać musztardę z winem i odstawić na 10 minut. Rozbić piersi kurczaka drewnianym młotkiem. Lekko naoliwić mięso, przyprawić solą i pieprzem. Podpiec odrobinkę na grillu z obu stron. Zdjąć z grilla i posmarować z obu stron pastą musztardową. Włożyć do bułek. Spryskać lekko olejem arachidowym. Grillować aż bułki lekko zbrązowieją z obu stron.