olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Kurczak z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kurczak podany na makaronie w towarzystwie kapusty pekińskiej i podsmażonych warzyw to fajna propozycja dla wielbicieli drobiu.

Kurczak z warzywami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kurczak z warzywami

 

  • 500 g piersi z kurczaka
  • 1 opakowanie warzyw mrożonych
  • 1 sztuka Kapusta pekińska
  • 2 łyżki Papryka słodka
  • 1 szklanka bulionu drobiowego
  • 1 łyżeczka Pieprz
  • 1 łyżeczka chilli
  • olej do smażenia
  • 1 łyżeczka Vegety
  • 300 gram Makaron muszelki
  • 2 łyżki przyprawy do gyrosa

 

Sposób przygotowania:

Kurczak z warzywami
Na patelni podsmażam na niewielkiej ilości oleju pokrojoną kapustę pekińską. Po odparowaniu większości wody dodaję po kapusty bulion i duszę całość na niewielkim ogniu. Mięso drobiowe kroję w kostkę i smażę na rozgrzanym na patelni oleju. Następnie dodaję do kurczaka przyprawę do Gyrosa. Mięso łączę na patelni z podsmażoną kapustą pekińską, przyprawiam: pieprzem, chilli, Vegetą i papryką słodką. Na drugiej patelni podsmażam mieszankę warzyw. Wszystkie składniki łączę na jednej patelni. Danie podaję z ugotowanymi makaronowymi muszelkami.
Kurczak z warzywami
Na patelni podsmażam na niewielkiej ilości oleju pokrojoną kapustę pekińską.
Kurczak z warzywami
Mięso drobiowe kroję w kostkę i smażę na rozgrzanym na patelni oleju.
Kurczak z warzywami
Mięso łączę na patelni z podsmażoną kapustą pekińską, przyprawiam: pieprzem, chilli, Vegetą i papryką słodką.