Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Kurczak z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Kurczak z warzywami

Kurczak z warzywami

Składniki:

Kurczak z warzywami

 

  • 50 dag piersi z kurczaka, pokrojonej w kostkę
  • 50 dag różyczek brokułów
  • 1 papryka, pokrojona kostkę
  • 1 cebula, posiekana
  • 2 zabki czosnku, zmiażdżone
  • ½ szklanki białego wina
  • ½ szklanku bulionu warzywnego z kostki
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kurczak z warzywami
Aby przygotować pysznego kurczaka z warzywami należy mięso przyprawić solą i pieprzem, usmażyć na oliwie na złoty kolor, zdjąć z patelni i na tej samej oliwie dusić paprykę i brokuły przez 3 minuty, dodać cebulę, czosnek, chwilę razem podsmażyć, wlać wino, bulion i dusić około 6 minut. Dodać mięso i podgrzewać jeszcze 3 minuty. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.