Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Leczo do słoika na zimę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Leczo do słoików z dodatkiem marchewki. W zimie dodajemy jedynie cebulke i kiełbasę, obiad gotowy :)

Leczo do słoika na zimę Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Leczo do słoika na zimę

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo do słoika na zimę
Cukinie myjemy i obieramy, kroimy w większą kostkę. Pomidory dokładnie myjemy i kroimy. Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych, myjemy i kroimy w paski lub kawałki. Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubszych oczkach. W wiekszym garnku na kilku łyżkach oleju przesmażamy tarta marchew oraz pozostałe warzywa. Zmniejszamy ogień i możemy podlać troche wodą. Dusimy warzywa pod przykryciem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dusimy do miękkości. Pod koniec możemy dodać odrobinę natki pietruszki. Gorące leczo nakładamy do słoików. Ja nakładam do dużych i małych. W zimie podsmażam jedynie cebulkę z kiełbasą i wlewam leczo, gotowe.
Leczo do słoika na zimę
Leczo do słoików bez cebuli- porcja z natką pietruszki.