Jesteśmy tym co jemy

Jesteśmy tym co jemy

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Leczo wegetariańskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zapraszam na pyszne leczo wegetariańskie! :)

Leczo wegetariańskie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo wegetariańskie

 

  • 2 średnie cukinie
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka biała
  • 3 ostre węgierskie papryczki
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • garść natki pietruszki
  • garść liści bazylii
  • 1/2 łyżeczki bazylii suszonej
  • 1/2 łyżeczki papryki ostrej
  • 1 łyżka oliwy lub oleju
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Leczo wegetariańskie
Warzywa dokładnie myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w grubą kostkę.



Na rozgrzany wok wlewamy oliwę, wrzucamy pokrojoną paprykę i podsmażamy około 5 minut. Gdy papryka zwiędnie dodajemy cukinię, pokrojone papryczki i przyprawy - smażymy około 15 minut, mieszając od czasu do czasu.



Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i posiekane zioła. Podajemy z ryżem lub pieczywem.



Smacznego :)
Leczo wegetariańskie
Warzywa dokładnie myjemy i kroimy w grubą kostkę
Leczo wegetariańskie
Paprykę wrzucamy na gorącą patelnię i chwilę smażymy
Leczo wegetariańskie
Do papryki dorzucamy cukinię i przyprawy i smażymy
Leczo wegetariańskie
Dodajemy koncentrat pomidorowy i posiekane zioła