lekka zupa marchewkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

zupa nie jest sycąca,ale pyszna..można jeść do woli.

lekka zupa marchewkowa

Składniki:

lekka zupa marchewkowa

 

  • kość ze schabu
  • vegeta
  • pieprz
  • maggi
  • 1 duża marchewka
  • 4 średnie ziemniaki

Sposób przygotowania:

lekka zupa marchewkowa
Dużą świeżą marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce najlepiej plastikowej. Ziemniaki należy obrać, umyć i pokroić w kosteczki.
Nastawić duży garnek, wrzucić kość ze schabu i zalać ok.2,5 litrami zimnej wody.Gotować na średnim ogniu najlepiej pod przykryciem.Gdy się ugotuje- przecedzić. Do tego samego garnka wrzucić ziemniaki, marchew i zalać gorącym wywarem ze schabu. Posolić, popieprzyć,pomagować do smaku. Gotować do miękkości warzyw.