evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Łosoś z chrzanem i musztardą

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Obawiałam się troszkę że chrzan zabije smak ryby,ale byłam w błędzie.Łosoś wyszedł niesamowicie smaczny.Polecam !!!

Łosoś z chrzanem i musztardą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Łosoś z chrzanem i musztardą

 

  • 250g łososia świeżego
  • 1 płaska łyżeczka musztardy rosyjskiej ostrej
  • 1 płaska łyżeczka chrzanu wiejskiego
  • sok z dwóch plastrów cytryny
  • 2 płaskie łyżeczki drobno posiekanego koperku świeżego
  • sól morska świeżo mielona wg.uznania

Sposób przygotowania:

Łosoś z chrzanem i musztardą
Z łososia usuwamy skórę,myjemy , osuszamy papierowym ręcznikiem i dzielimy na dwie porcje. Następnie przekładamy kawałki ryby do wysmarowanego naczynia żaroodpornego olejem. Porcje ryb solimy,kropimy cytryną i smarujemy musztardą oraz chrzanem a wierzch posypujemy posiekanym koperkiem. Przykrywamy i pieczemy w 180*C ( środkowa półka-grzanie góra) 20 minut i gotowe.... Podajemy z ulubionymi dodatkami....
Łosoś z chrzanem i musztardą
Porcje ryb solimy,kropimy cytryną i smarujemy musztardą oraz chrzanem a wierzch posypujemy posiekanym koperkiem.