Sposób przygotowania:
Czarny cajun łosoś smażony na żeliwnej patelni
🔘 Mieszanka przypraw (cajun) : mieszanka przypraw do zaczerniania ryby. Do miski wsypać wędzoną paprykę, pieprz kajeński, czosnek, cebulę, tymianek, oregano, sól, pieprz i cukier brązowy. Wszystko dobrze wymieszać i odłożyć na bok.
🔘 Filety z łososia dokładnie oczyścić z łusek, umyć i osuszyć papierowym recznikiem. Każdy filet z łososia posolić, posmarować ze wszystkich stron masłem i obtoczyć w mieszance przypraw. Przyprawa podczas smażenia wytworzy czernienie i utworzy smaczną chrupiącą skórkę na łososiu, którą można zjeść.
🔘 Teraz na średnim ogniu, rozgrzać dużą żeliwną patelnię ( zajmnie to około 5 minut ). Na patelnię wrzucić masło z margaryną, włożyć przyprawionego łososia i smażyć około 3 minuty, mięsną stroną do dołu. Później odwrócić łososia skórką w dół i smażyć jeszcze około 4 minuty, lub do momentu, gdy mięso pozwoli się widelcem łatwo rozwarstwiać.
🔘 Filety z łososia dokładnie oczyścić z łusek, umyć i osuszyć papierowym recznikiem. Każdy filet z łososia posolić, posmarować ze wszystkich stron masłem i obtoczyć w mieszance przypraw. Przyprawa podczas smażenia wytworzy czernienie i utworzy smaczną chrupiącą skórkę na łososiu, którą można zjeść.
🔘 Teraz na średnim ogniu, rozgrzać dużą żeliwną patelnię ( zajmnie to około 5 minut ). Na patelnię wrzucić masło z margaryną, włożyć przyprawionego łososia i smażyć około 3 minuty, mięsną stroną do dołu. Później odwrócić łososia skórką w dół i smażyć jeszcze około 4 minuty, lub do momentu, gdy mięso pozwoli się widelcem łatwo rozwarstwiać.