EwelinaP

EwelinaP

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 174]

Łososiowa pasta z awokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Przystawka na bazie wędzonego łososia, awokado, świeżego czosnku i koperku. Idealna do kanapek, świetna jako imprezowa przekąska podana na krakersach ale równie doskonale smakuje z ciepłymi grzankami.

Łososiowa pasta z awokado Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Łososiowa pasta z awokado

 

  • 200 g wędzonego łososia w plastrach
  • 1 awokado
  • 140 g kanapkowego śmietankowego serka
  • sok z limonki
  • 3 łyżki świeżego posiekanego koperku
  • 1 ząbek czosnku
  • świeżo zmielony pieprz
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Łososiowa pasta z awokado

ETAP 1:

Łososiowa pasta z awokado
łososia drobno posiekać skropić sokiem z limonki

1. Łososia drobno posiekać a awokado pokroić w drobną kosteczkę a następnie rozgnieść widelcem .

ETAP 2:

Łososiowa pasta z awokado
serek śmietankowy rozgnieść widelcem i wymieszać z łososiem

2. Serek śmietankowy rozgnieść widelcem.

ETAP 3:

Łososiowa pasta z awokado
do serka śmietankowego dodać czosnek przeciśnięty przez praskę

3, Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, koperek, łososia, awokado i sok z limonki. Doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać.

ETAP 4:

Łososiowa pasta z awokado
wszystkie składniki pasty dokładnie wymieszać

4. Podawać na dowolnym pieczywie lub krakersach.