paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Makaron w sosie z pulpetami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo syte danie z makaronem tagliatelle podanym z pulpetami z mięsa mielonego w sosie pomidorowym.

Makaron w sosie z pulpetami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron w sosie z pulpetami

 

  • makaron tagliatelle 15 dag
  • mięso mielone 40 dag
  • cebula 1 sztuka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • jajko 1 sztuka
  • bułka tarta 3 łyżki
  • bulion 2 szklanki
  • oregano do smaku
  • przecier pomidorowy 400 ml

 

Sposób przygotowania:

Makaron w sosie z pulpetami
Cebulkę obrać i drobno posiekać dodać do mięsa mielonego. Dodać również jajko i bułkę tartą oraz sól i pieprz do smaku, wymieszać. Formować małe pulpety i obtoczyć je w bułce tartej. Obsmażyć. Włożyć do bulionu i gotować na małym ogniu. Wlać przecier pomidorowy i wymieszać. Gotować 5 minut. Do sosu z pulpetami dodać makaron wcześniej go nie gotujemy. Gotować całość około 8-10 minut. Doprawić przyprawami do smaku.
Makaron w sosie z pulpetami
Formować małe pulpety i obtoczyć je w bułce tartej. Obsmażyć.
Makaron w sosie z pulpetami
Włożyć do bulionu i gotować na małym ogniu.
Makaron w sosie z pulpetami
Wlać przecier pomidorowy i wymieszać. Gotować 5 minut.
Makaron w sosie z pulpetami
Do sosu z pulpetami dodać makaron wcześniej go nie gotujemy. Gotować całość około 8-10 minut