kropellka

kropellka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 65]

Makaron z kapusta pekińską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam przepis na makaron z kapustą

Makaron z kapusta pekińską Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Makaron z kapusta pekińską

 

  • 400 g makaronu świderki
  • ½ kapusty pekińskiej
  • ½ surowego ogórka
  • ½ pora
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 łyżki oliwy

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron z kapusta pekińską
W garnku wstaw wodę na makaron, dodaj oliwę i kostkę rosołową. Do gotującej wody włóż makaron. Gotuj ok. 10-15 min. W tym czasie pokoj por i kapustę pekińską w krótkie paski a ogórka w kostkę. Warzywa dodaj do gotującego makaronu. Gotuj kolejne 10-15 min. Na koniec wymieszaj mąkę ze śmietaną i dodaj do makaronu. Wymieszaj delikatnie i zagotuj.
Makaron z kapusta pekińską
Pokoj por i kapustę pekińską w krótkie paski a ogórka w kostkę.
Makaron z kapusta pekińską
W garnku wstaw wodę na makaron, dodaj oliwę i kostkę rosołową. Do gotującej wody włóż makaron. Gotuj ok. 10-15 min.
Makaron z kapusta pekińską
Warzywa dodaj do gotującego makaronu. Gotuj kolejne 10-15 min. Na koniec wymieszaj mąkę ze śmietaną i dodaj do makaronu.