kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Masa czekoladowa do mazurków

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Masa czekoladowa do mazurków

Masa czekoladowa do mazurków

Składniki:

Masa czekoladowa do mazurków

 

  • 4 jajka
  • 12 dag rodzynek
  • 12 dag migdałów
  • 25 dag cukru
  • 25 dag mlecznej czekolady
  • 12 dag mąki krupczatki

Sposób przygotowania:

Masa czekoladowa do mazurków
Jajka utrzeć z cukrem. Dodać czekoladę stopioną w kąpieli wodnej. Ucierać przez kwadrans. Migdały zmielić. Dodać, wymieszać, po czym dodać sparzone i odsączone rodzynki. Masą smarować wystudzony mazurek i piec 20 minut.