mazurek bakaliowy wg smakosza

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

świąteczny mazurek bakaliowy

mazurek bakaliowy wg smakosza

Składniki:

mazurek bakaliowy wg smakosza

 

  • Składniki:
  • 1 1/2 szklanki mąki
  • 6 jaj
  • 1 1/2 szklanki cukru
  • 50 dag bakalii
  • kilka wafli andrutów

Sposób przygotowania:

mazurek bakaliowy wg smakosza
Przygotowanie:
Przesiać mąkę.Jajka dokładnie umyć,oddzielić żółtka od białek.Żółtka utrzeć z cukrem,dodać powoli mąkę,cukier waniliowy,bakalie ( obrane ze skórki i posiekane orzechy i migdały,opłukane i sparzone rodzynki,śliwki,bez pestek pokrajane w paseczki,drobno posiekaną skórkę pomarańczową ) i ubitą pianę z białek,delikatnie wymieszać.Rozsmarować na waflach i zapiec w temp.180s.c